De vijf parkeertips van Univé

Leestijd: twee minuten | geschreven door Univé Noord-Holland

Krappe vakken, overvolle parkeerplaatsen, paaltjes: sommigen krijgen al zweet in de handen bij het horen van dit soort ‘parkeergevaren’. Niet geheel onterecht, want schade aan je auto – of die van een ander – is snel gemaakt. Zonde, want velen van ons zijn maar wat zuinig op hun geliefde voertuig. Deze vijf tips zetten ons bewustzijn weer op scherp, wat hopelijk resulteert in minder stress (en schade!) tijdens het inparkeren.

  1. Let goed op je omgeving. Staat een auto slordig en snel geparkeerd? Kijk dan of er een andere plek beschikbaar is. Vaak moet een scheef geparkeerde auto meerdere malen manoeuvreren om eruit te komen. Wist je dat schade namelijk vaak óók door een andere -onoplettende – weggebruiker wordt gemaakt? Die soms zelfs anoniem wegrijdt, waardoor schade verhalen haast onmogelijk wordt.
  2. Parkeer achteruit in het vak. Voor sommigen is het (nog) even oefenen, maar op den duur is achteruit inparkeren een stuk makkelijker en veiliger. Je plukt er namelijk de vruchten van aan het eind van je bezoek: snel wegrijden is zo gepiept.
  3. Parkeer niet ‘zomaar’ op een hoek. Hoeken zijn over het algemeen veiliger, omdat je maar aan één kant een auto hebt staan. Maar wanneer de hoekplek bij een bocht zit (bijvoorbeeld in een parkeergarage), is de kans op schade juist groter. Je auto wordt dan blootgesteld aan veel passerende auto’s die een bocht te krap kunnen nemen.
  4. Parkeer ‘breed’ voor alle partijen. Probeer je auto zo te parkeren dat niet alleen jijzelf, maar ook een ander zonder moeite in kan stappen. Een opengeslagen deur tegen je lak kan krassen geven. 
  5. Houd je aandacht erbij. Bij bijzondere verrichtingen sluiten we ons haast automatisch af van ruis. Denk bijvoorbeeld maar aan de radio die we zachter draaien tijdens inparkeren. Laat dat ook gelden voor telefoongebruik – niet alleen tijdens het parkeren, maar gedurende de hele rit. Zo streven we samen naar een veiliger Nederland.

Toch parkeerschade?

Heb je ondanks alle tips toch een parkeerschade veroorzaakt aan je eigen auto of die van een ander? Dan is het prettig als je een goede autoverzekering hebt. Zo vergoed een WA autoverzekering alleen schade die je aan een ander hebt toegebracht. Schade aan je eigen auto wordt vergoed vanuit een All Risk autoverzekering.

Weet je niet zeker of je wel de juiste autoverzekering hebt? Doe dan onze gratis (telefonische) Autocheck met één van onze adviseurs.

Let op: wil je een schade aan je eigen auto op je All Risk autoverzekering claimen? Dan kan dit gevolgen hebben voor je no-claimkorting.  Het is dan soms financieel gunstiger om de schade zelf te betalen. En vergeet niet: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Snel je auto omzetten op jouw naam – het kan bij onze Univé-winkels in Noord-Holland!

Heb je onlangs een nieuwe of tweedehands auto gekocht? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk op jouw naam te laten zetten. Dat kan bij het Kentekenloket, en tegenwoordig ook bij één van onze Univé-winkels in Noord-Holland! Bekijk welke winkel het dichtst bij jou in de buurt zit.

Laatste blogs

Op zoek naar een zorgverzekering die bij jou past? Doe de Univé ZorgCheck!

Doe de Univé ZorgCheck!

Tot eind december kun je weer een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Maar hoe weet je nu wat de juiste keuze is met betrekking tot je zorgverzekering? Zodat je goed verzekerd bent, maar ook niet meer betaalt dan nodig. Daar hebben wij iets op bedacht: de Univé ZorgCheck. Binnen een half uur weet je welke zorgverzekering bij jouw situatie past, met behulp van een Univé-adviseur. En het mooie? De ZorgCheck kan via een persoonlijk gesprek in onze winkel, via beeldbellen óf telefonisch. Voor ieder wat wils!

Innovatief werken op de demoboerderij van Lely

Lely is al jaren een vertrouwde naam binnen de melkveehouderij. Dit innovatieve bedrijf uit Maassluis zet zich dagelijks in om het leven van melkveehouders makkelijker en efficiënter te maken. In 2020 deed Lely een bijzondere stap door een boerderij in Schipluiden aan te kopen, waar hun nieuwste technologieën in de praktijk worden gebracht en gedemonstreerd. Agrarisch ondernemer Peter Hulsbos is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op deze demoboerderij en deelt met ons waarom hij juist hier zijn werkgeluk vindt.
Wens Sensum Instituut vervuld door Ledenfonds donatie

Het Sensum Instituut ontvangt een tovertafel vanuit het Ledenfonds

Een Tovertafel voor het Sensum Instituut. Dat was de grote wens van de kinderen en de behandelaren. Om hun wens uit te laten komen, schakelde Liselotte van Berkel Univé Noord-Holland in. ‘Wat waren we verrast toen we hoorden dat het Ledenfonds het hele bedrag wilde sponsoren!’ Het Sensum Instituut in Hoofddorp (Gemeente Haarlemmermeer) behandelt jonge kinderen waarbij een vermoeden bestaat van autisme of sprake is van autistisch gedrag. Hier krijgen kinderen, één op één, een dagbehandeling. Het team bestaat uit 22 medewerkers en 11 kinderen in de leeftijd van 3,5 tot 6 jaar.

Hoe verzeker je schade door zonnepanelendeeltjes?

Wanneer deeltjes van zonnepanelen na een brand in de omgeving terechtkomen, kan de schade groot zijn. Als eigenaar van de panelen kun je aansprakelijkheid gesteld worden voor die schade en opdraaien voor opruiming- en saneringskosten. Hoe kan je dit verzekeren?

Regie in eigen hand met een levenstestament

Niemand staat graag stil bij de minder leuke dingen van het leven. Denk aan een ziekte of het niet meer in staat zijn om eigen beslissingen te nemen. Toch is het belangrijk om voorbereid te zijn op deze situaties. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om daarom een levenstestament op te stellen bij een notaris. In ons e-book ontdek je wat een levenstestament inhoudt en hoe het je kan helpen controle te houden over je leven. Zelfs als je zelf niet meer kunt handelen. Lees verder en download het e-book gratis.