Victor Veilig; verkeersmaatje met een missie

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Mag ik je even voorstellen? Dit is Victor Veilig. Het poppetje heb je vast weleens langs de kant van de weg zien staan, maar wist je zijn naam? Hoogste tijd dus voor een officiële kennismaking met dit verkeersmaatje.

Ondanks dat zijn naam niet bij iedereen bekend is, zien we Victor Veilig maar wat vaak langs de kant van de weg staan. Met zijn felgekleurde lijf, rode petje en bijpassende vlag vraagt Victor aandacht voor de veiligheid van onze kinderen. ‘SLOW!’ staat er met koeienletters op zijn 80 centimeter grote plastic lijf geschreven. Oppassen geblazen dus, vaart verminderen. Hier spelen kinderen.

Kwetsbare groep

Victor Veilig wordt gebruikt in de buurt van scholen, kinderdagverblijven en naschoolse opvang, speeltuinen en in wijken waar kinderen lekker buitenspelen. De opvallende pop zwaait met zijn vlag en helpt weggebruikers eraan herinneren dat ze langzamer moeten rijden omdat hier mogelijk kinderen kunnen spelen. En dat is nodig; kleintjes die voetballen, fietsen of verstoppertje spelen, vergeten de wereld om zich heen en hebben geen oog voor gevaar. Wist je dat kinderen tot vier jaar zelfs geen gevaar herkennen en dat ze rond zes jaar zelfs nog problemen hebben met elementen zoals snelheid? Kleintjes zijn dus extra kwetsbaar in het verkeer en kunnen zo met hun fietsje tussen de auto’s door de weg opschieten. Aan andere weggebruikers de taak om daar rekening mee te houden.

Winactie: maak kans op een Victor Veilig-pop!

Deze maand gaat Univé weer van start met een nieuwe campagne die in het teken staat van veiligheid in het verkeer: Veilig op Weg. Bij zo’n thema hoort natuurlijk ook zo’n pop als Victor Veilig. Daarom heeft de verzekeraar een winactie op touw gezet. Geef hier aan wat jouw wijk onveilig maakt en waarom Victor Veilig goed van pas zou kunnen komen. Wie weet staat het fluoriserende verkeersmaatje dan binnenkort ook in jouw wijk zijn werk te doen.

Ontdek onze app ‘Veilig op Weg’

Univé vindt verkeersveiligheid belangrijk. Daarom hebben we voor onze autoverzekering de gratis aanvullende dekking Veilig op Weg ontwikkeld. Dit is een functie in de Univé App die inzicht geeft in jouw rijgedrag en telefoongebruik (MONO rijden) in de auto.

Bij veilig rijgedrag krijg je als beloning maximaal 10% korting op jouw totale autopremie (inclusief aanvullende dekkingen). Dat is Veilig op Weg van Univé. Sluit nu jouw Univé autoverzekering af. 

Heb je al een Univé-autoverzekering? Sluit Veilig op Weg dan gratis af via Mijn Univé.

Laatste blogs

Regie in eigen hand met een levenstestament

Niemand staat graag stil bij de minder leuke dingen van het leven. Denk aan een ziekte of het niet meer in staat zijn om eigen beslissingen te nemen. Toch is het belangrijk om voorbereid te zijn op deze situaties. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om daarom een levenstestament op te stellen bij een notaris. In ons e-book ontdek je wat een levenstestament inhoudt en hoe het je kan helpen controle te houden over je leven. Zelfs als je zelf niet meer kunt handelen. Lees verder en download het e-book gratis.
Gratis Fietsjes Actie voor MINIMA

Ieder mens, groot of klein, verdient een eigen fiets

Jan en Lida Kooijman waren net uit de schuldsanering en wisten als geen ander hoe het voelt om met weinig geld rond te komen. ‘Wie de glimlach van een kind niet ziet, ziet het allermooiste niet’. Vanuit deze gedachtegang zijn Jan en Lida Kooijman uit Zwaag de goede doelen actie ‘Gratis Fietsjes Actie voor MINIMA’ gestart. Zo werd in 2018 Gratis Fietsjes Actie voor MINIMA geboren’.

Bij Domein Holset proef je: de wereld is prachtig!

Keuzes maken leidt tot focus en expertise. En dat is volgens Kirsten Abels, directeur bij Wijndomein Holset, dé sleutel tot ondernemerssucces. Het wijndomein koos voor mousserende wijn, authenticiteit en duurzaamheid. Hoe je dat terugziet in de bedrijfsvoering, lees je in dit klantverhaal.

Nieuwe wetgeving voor noodstroomaggregaat

In stallen met kunstmatige ventilatie moet de stroomvoorziening altijd op orde zijn. Bij stroomuitval moet daarom direct een noodstroomaggregaat in werking treden. Sinds 1 juli is hiervoor een nieuwe wetgeving van kracht. In onze blog lees je waar je aan moet voldoen?

"Wat zeg je?" Door slimme oplossingen hoeft gehoorverlies geen beperking te zijn

Kunnen vertrouwen op je gehoor is een groot goed. En zo lang alles goed gaat, is je fijn functionerende gehoor iets vanzelfsprekends. Maar wat als je merkt dat je niet meer alles hoort? Dat je mensen niet goed verstaat en de tv steeds harder zet? Weet dat je niet de enige bent en dat je er iets aan kunt doen.