Een AOV: juist belangrijk voor starters
Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé
Het ondernemerschap zit Stan van Heerwaarden in het bloed. Als 12-jarige hield hij zich al bezig met de handel in schapen en pony’s. Komend uit een slagersfamilie, was het te verwachten dat hij uiteindelijk in dat vak zijn ondernemersambitie waar wil maken. Een eigen bedrijf hebben betekent voor hem zelf de regie pakken. Maar dan moet je wel oog hebben voor de risico’s.
Na 3 jaar in loondienst neemt hij in 2021 de slagerij van zijn werkgever in Warmenhuizen over. In 2022 begint hij daarnaast ook een slagerij in Schagen. Geen onbesuisde stappen, maar weloverwogen keuzes. Zelf aan het roer staan en iets van je zaak maken, dat drijft hem.
Persoonlijk en betrokken
Dat ondernemen ook risico’s met zich meedraagt, daar is Stan zich bewust van. Je kunt immers nog zo hard werken en nog zoveel kansen pakken, er kan altijd iets gebeuren waardoor de zaken minder voorspoedig verlopen. Hoe ga je om met die risico’s? Zijn privé-verzekeringen lopen bij Univé en daar heeft hij altijd een goed gevoel bij gehad. Daarom klopt hij daar ook aan voor advies over zijn zakelijke verzekeringen. De Univé-adviseur komt bij hem thuis praten over wat hem als slager kan gebeuren en welke verzekeringen dan een oplossing kunnen bieden. Die persoonlijke en betrokken houding van de adviseur geeft Stan meer vertrouwen dan een website waar hij alleen online af kan sluiten.
Fysiek werk
Over het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hoeft Stan niet lang na te denken. Hij is heel gezond, maar arbeidsongeschiktheid is voor een slager een risico. Het is fysiek zwaar werk en hij is steeds in de weer met scherpe hak- en slagersmessen en zaag- en snijmachines. Dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Waar sommige ondernemers met een gebroken been of een kwetsuur aan de hand door kunnen blijven gaan, betekent fysiek letsel voor hem dat hij niet kan werken. Dat is wel op te vangen als hij maar een paar dagen hoeft te verzuimen. Maar wat als hij lang – of zelfs permanent – arbeidsongeschikt raakt?
AOV ook voor bedrijfscontinuïteit
Want dat is nog een reden waarom Stan kiest voor een AOV. Hij heeft flink geinvesteerd in zijn zaak en heeft als beginnend ondernemer nog maar weinig opgebouwd. Als hij nu door arbeidsongeschiktheid uit zou vallen, staat er veel op het spel. Niet alleen zijn inkomen, ook de continuïteit van zijn bedrijf loopt dan gevaar. Als hij dan moet stoppen met de zaak, heeft hij een probleem met de bank. Juist startende ondernemers zou hij daarom altijd aanraden om een AOV af te sluiten. Want je wilt wel perspectief op werk houden. En het mooie van de AOV van Univé is dat die ook ondersteuning en begeleiding biedt bij re-integratie. Die re-integratie kan gericht zijn op terugkeer in het oorspronkelijke beroep, maar ook op werk in een heel andere branche.
Met het oog op de toekomst
Stan is met plezier aan het werk in zijn slagerijen. Hij kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Als het goed blijft gaan, weet hij dat ook zijn verzekeringen gaan veranderen. Daarom zal hij na verloop van tijd het gesprek met zijn adviseur opnieuw aangaan. Kijken welke verzekeringen aangepast moeten worden, wat er af kan en wat er bij moet. Dat geldt ook voor zijn AOV.
Ondernemen is mooi, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Stel dat je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken. Als ondernemer heb je dan geen vangnet vanuit de overheid. Voor deze situaties is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé.
Onze AOV is meer dan alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Wij hebben ook veel aandacht voor je herstel. Ons team van specialisten helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kan je experts om advies vragen over je bedrijfsvoering en gezondheid.
Gratis informatiegesprek
Wat kun je van ons verwachten?
Onze AOV-adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens een gratis informatiegesprek van ongeveer 30 minuten geven zij je informatie over de mogelijkheden en inzicht in de financiële gevolgen wanneer je arbeidsongeschikt mocht raken.