Laat je bedrijfsauto veilig achter in de zomervakantie

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

De zomervakantie is gestart. Tijd om even te ontspannen. Er zijn veel ondernemers die een bedrijfsauto hebben. Sommigen gaan ermee op vakantie. Anderen parkeren hem naast het huis, in de garage of op het parkeerterrein bij het bedrijfspand. Wij hebben een aantal tips voor je. En we geven je ook direct wat tips over het veilig vervoeren van je spullen en onderdelen in je bedrijfsauto voor als je straks na je vakantie weer aan het werk gaat.  

Haal je spullen uit je auto

Bewaar jij je gereedschappen en spullen in je bestelauto? Sta dan stil bij de risico’s op diefstal, brand of andere schade. Of je bestelauto nu meegaat op vakantie of niet. Haal voor je vakantie je apparaten en gereedschappen uit de auto en bewaar deze op een veilige afgesloten plek.

Je bedrijfsauto achterlaten op een afgesloten parkeerterrein bij het bedrijfspand of in een garage is het veiligst. Maar niet iedereen heeft dit. Heb je alleen de mogelijkheid om je bestelauto bij je huis te parkeren? Geef dieven dan in ieder geval de indruk dat er niets te halen valt uit je auto. Laat geen spullen achter in je laadruimte of cabine. Je kunt je dashboardkastje leeghalen en openzetten. Dit geeft dieven al direct een indruk dat je goed nagedacht hebt over het veilig achterlaten van je auto.

Gaan er meerdere personen mee op vakantie?

Neem je je bedrijfsauto mee op vakantie? Dan gaan er waarschijnlijk ook extra personen mee in je auto. Een aanvullende dekking Schadeverzekering Inzittenden is dan van belang. Hiermee verzeker je schade aan spullen van de inzittenden en schade als gevolg van letsel dat de inzittenden hebben opgelopen.  Deze aanvullende dekking is ook van belang wanneer je tijdens je werk meerdere personen in je bedrijfsauto vervoert.  

En na je vakantie…

Na je vakantie ga je weer op pad. Vervoer je spullen veilig met onze tips:

  • Plaats apparaten en gereedschappen in een afgesloten of geblindeerde ruimte, zoals een kofferbak.
  • Voorzie je bedrijfsauto van een VbV/SCM beveiligingssysteem om diefstal te voorkomen.
  • Let erop dat het maximale toegestane laadgewicht niet overschreden wordt.
  • Plaats een afscheidingsschot tussen de laadruimte en de passagierscabine. Dit zorgt ervoor dat losliggende spullen niet naar de bestuurder en passagiers kunnen vliegen.
  • Zet alle items in de laadruimte goed vast.

Het nut van een Eigen Vervoerverzekering

Je spullen die je vervoert in je auto hebben meestal een flinke waarde. Gereedschap is duur, maar ook je elektronica die je nodig hebt voor je klus of opdracht kan kostbaar zijn. Wil je deze spullen verzekeren tegen diefstal of schade? Dan kun je dit regelen met een Eigen Vervoerverzekering. In het kort:

  • De eigen vervoerverzekering is bedoeld voor bedrijven die alleen met eigen auto’s hun spullen of die van klanten vervoeren.  
  • Op de eigen vervoerverzekering zijn eigen spullen en gereedschappen, die voor het werk worden gebruikt, verzekerd. Niet verzekerd zijn spullen die privé-eigendom zijn.
  • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je dag en nacht verzekerd tegen schade.
  • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je verzekerd in alle landen die op de groene kaart vermeld staan.
  • Standaard geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. 
  • Als het voertuig niet beveiligd is met een VbV/SCM beveiligingssysteem geldt bij diefstal of vandalisme of een poging daartoe (bij verzekerde bedragen hoger dan € 5.000,-) een verhoogd eigen risico.

Meer over de Eigen Vervoerverzekering vind je op onze website. 

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Innovatief werken op de demoboerderij van Lely

Lely is al jaren een vertrouwde naam binnen de melkveehouderij. Dit innovatieve bedrijf uit Maassluis zet zich dagelijks in om het leven van melkveehouders makkelijker en efficiënter te maken. In 2020 deed Lely een bijzondere stap door een boerderij in Schipluiden aan te kopen, waar hun nieuwste technologieën in de praktijk worden gebracht en gedemonstreerd. Agrarisch ondernemer Peter Hulsbos is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op deze demoboerderij en deelt met ons waarom hij juist hier zijn werkgeluk vindt.

Hoe verzeker je schade door zonnepanelendeeltjes?

Wanneer deeltjes van zonnepanelen na een brand in de omgeving terechtkomen, kan de schade groot zijn. Als eigenaar van de panelen kun je aansprakelijkheid gesteld worden voor die schade en opdraaien voor opruiming- en saneringskosten. Hoe kan je dit verzekeren?

Wat is huurdersbelang en hoe verzeker je dat?

Wanneer je een bedrijfsruimte huurt, wil je deze vaak naar wens aanpassen. In de meeste gevallen vindt de verhuurder het prima dat je aanpassingen aanbrengt. Maar als die aanpassingen schade oplopen, is de schade dan wel verzekerd? Wij leggen graag uit hoe het zit met dat zogenaamde huurdersbelang en de verzekeringen.

Bij Domein Holset proef je: de wereld is prachtig!

Keuzes maken leidt tot focus en expertise. En dat is volgens Kirsten Abels, directeur bij Wijndomein Holset, dé sleutel tot ondernemerssucces. Het wijndomein koos voor mousserende wijn, authenticiteit en duurzaamheid. Hoe je dat terugziet in de bedrijfsvoering, lees je in dit klantverhaal.

Nieuwe wetgeving voor noodstroomaggregaat

In stallen met kunstmatige ventilatie moet de stroomvoorziening altijd op orde zijn. Bij stroomuitval moet daarom direct een noodstroomaggregaat in werking treden. Sinds 1 juli is hiervoor een nieuwe wetgeving van kracht. In onze blog lees je waar je aan moet voldoen?